25 april 2008

Rödebyslynglarna fällda!

Jag har tidigare skrivit om Rödebytragedin. Noterar nu att samtliga fem ynglingar i det s k mopedgänget fälldes för hemfridsbrott och i ett fall för olaga hot. Alltså de slynglar, med snudd på ligistfasoner, som trakasserade en familj där pappan till slut i desperation sköt mot dem för att freda familjen. OK, att skjuta är fel. Men man kan (i vart fall jag) känna viss förståelse för pappan, när detta gäng trakasserat och förföljt både sonen i familjen och hela familjen under lång tid.
Att slynglarna fälldes kommer dock lite överraskande. Ungdomars allt oftare förekommande övertramp betr det som är acceptabelt i ett civiliserat samhälle blir ju inte så ofta bestraffat eller ens påtalat! Självfallet kan det finnas bakomliggande orsaker för deras uppträdande, men beteenden i form av mobbning, trakassererier och olaga hot är lika fel för det! Det kan inte överslätande kallas för pojkstreck!

Min fromma förhoppning är att denna dom ska bli något som uppmärksammas och ihågkommes bland såväl ligistungdomar som deras föräldrar. Och avhåller från sådana fasoner i fortsättningen. Om det verkligen blir så återstår dock att se.

Inga kommentarer: