10 mars 2009

Vaknare EU-parlamenteriker än riksdagsmän, UPPDATERING

Att Olle Schmidt (fp)-ledamot av EU-parlamentet visat framfötterna på ett positivt sätt betr integritetsfrågorna är ingen nyhet. Han ligger i vart fall långt före fp i riksdagen, och det verkar gälla även när det gäller sådant som upphovsrättens modernisering.

Nu verkar det som att Lena Ek (c)-ledamot, enl artikel i Expressen, också förstår det som centern i riksdagen inte förstått, att integriteten är viktig. Hon har inte märkts i den svenska debatten tidigare, i vart fall har jag inte sett något om detta av henne, men tisdagens artikel förpliktigar.
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1492776/debatt-centern-ska-slass-for-den-enskilde

Vissa uttalanden av en del EU-moderater verkar tyda i samma riktning, de som väljarna skickat till EU är mera liberala än de som placerats i riksdagen.

Därmed kan vi konstatera att det kanske kan bli en match om oss liberala frihetsälskande väljare, vi som ogillar sådant som FRA-lagarna, IPRED och de förslag som ännu inte passerat färdigt genom EU...

Dvs, om nu moderpartierna låter dessa kandidater föra fram sina åsikter effektivt i EU-kampanjen, som väl borde vara igång nu.

UPPDATERING. Ser att en del fd centerväljare är besvikna på Lena Eks agerande i dessa frågor tidigare. Desto större anledning för henne att nu visa att hon menar vad hon säger. Liksom att förtydliga sig på flera punkter.

Ser också att EU-parlamentet krävt öppenhet fr kommissionen betr ACTA-förhandlingarna. Hittills vet vi att Olle Schmidt (fp), liksom de moderata ledamöterna röstade för öppenheten och att förslaget kom från Eva Svensson (v).

Hur kd (Anders Wijkman) och Lena Ek (c) röstat är mig ännu obekant. Likaså hur sossarna röstade.

Inga kommentarer: